Ontdek de parels van Noorwegen met deze Havila pakketreis

Ervaar het betoverende Noorwegen met haar magische landschappen. Op misschien wel één van de mooiste cruises ter wereld staat een onvergetelijke ervaring te wachten. Vaar mee langs wel 34 havens in Noorwegen, met meer dan 100 fjorden, levendige steden en adembenemende landschappen. Met dit exclusieve pakket bij Zeetours zijn naast de cruise ook de vluchten, een treinreis, 2 hotelovernachtingen en excursies bij de prijs inbegrepen. Maak een complete reis en ontdek Noorwegen met Havila.

Cruisen met Havila 

Havila is opgericht in 2002 en gevestigd in Noorwegen. In 2021 is Havila ook in de toeristische cruise business gestapt en heeft de milieuvriendelijke schepen: Havila Capella, Havila Castor, Havila Polaris en Havila Pollux. Deze compacte schepen bieden ruimte voor maximaal 640 passagiers. De schepen worden aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG) en kunnen tot vier uur lang geruisloos over het water varen zonder CO2-uitstoot.

Ervaar de Scandinavische sfeer

De schepen van Havila beschikken over verwarmde zwembaden en whirlpools, fitnessruimten, sauna, winkels, promenades, uitzichtpunten en de Observation Lounge. De keuken aan boord laat niets te wensen over en verwent je met typisch Noorse specialiteiten. Regionale en seizoensgebonden producten worden vers ingekocht en bereid. Het panorama restaurant biedt een adembenemend uitzicht om nog meer van Noorwegen te kunnen genieten.

Sport, kennis en ontspanning

Voor de sportliefhebbers biedt Havila Capella een fitnessruimte waar je tijdens het sporten kunt genieten van een adembenemend uitzicht over de zee. Liever iets meer ontspannen? Dan zijn er whirlpools en een sauna, ook met een prachtig uitzicht. Daarnaast kun je kennis opdoen over de bestemmingen van de reis en de bijbehorende excursies aan wal door interessante lezingen bij te wonen in de conferentiezalen. De panoramabar, de boeg lounge met een glazen dak en het uitzichtpunt op de boeg zijn de beste plaatsen om de sterrenhemel en het noorderlicht te bewonderen.

Ontdek Noorwegen

De schepen van Havila doen tot 34 havens aan langs de Noorse kust. Denk aan Bergen, de voormalige hoofdstad van Noorwegen met pittoreske houten huizen. Of het wereldberoemde Geirangerfjord. Je vaart ook langs de Lofoten ten noorden van de poolcirkel, waar je, afhankelijk van het seizoen, de middernachtzon of het noorderlicht kunt bewonderen. Zelfs de Noordkaap mag niet ontbreken, Kirkenes is het keerpunt van de cruise. Langs de gehele route kun je verschillende kusten bewonderen en genieten van Noorse Wildlife. 

Zeetours pakketreis met Havila

Ga voor een onvergetelijke Noorwegen reis met deze prachtige pakketreis van Zeetours. Deze 11-daagse cruise vertrekt op 21 november 2024 (met terugkomst op 1 december 2024), de vlucht naar Oslo vertrekt op 19 november 2024 waar er eerst een 2-daags landprogramma inbegrepen is. Deze reis laat werkelijk alle parels van Noorwegen zien, inclusief kans op het Noorderlicht!

Geniet van de volgende inbegrepen extra’s tijdens deze cruise:

  • Cruise o.b.v. volpension
  • Water, koffie en thee bij de maaltijden
  • Heenvlucht Amsterdam naar Oslo in economy class
  • Terugvlucht Trondheim naar Amsterdam in economy class
  • Alle transfers (vliegveld – hotel – trein – haven)
  • Hotelovernachting inclusief ontbijt in Oslo (Hotel Börsparken)
  • Hotelovernachting Inclusief ontbijt in Bergen (Hotel Zander K)
  • Treinreis Oslo naar Bergen (2e klas)
  • 1 excursie in Bergen (Engelstalige sightseeing tour)
  • 1 excursie in Trondheim (Engelstalige sightseeing tour)
  • Nederlandstalige reisbegeleiding

Bovenstaande onderdelen zijn inbegrepen in de cruiseprijs, alleen de fooien en drankjes dienen nog aan boord te worden voldaan. Bekijk de actuele prijzen via onze site:

Benieuwd naar het dagprogramma? Wij zetten de bijzonderheden hier op een rijtje.

Dag 1 – 3: Oslo & Bergen

Vertrek comfortabel vanaf Schiphol naar Oslo, waar een transfer klaarstaat voor de rit naar een comfortabel hotel in het centrum van Oslo. Hier kun je op eigen gelegenheid alle highlights van Oslo ontdekken. Na een heerlijke overnachting gaat de reis verder per trein naar Bergen (vertrektijd 12:03). Tijdens deze prachtige route zal het uitzicht werkelijk nooit vervelen. Aangekomen in Bergen is er weer een overnachting inclusief ontbijt inbegrepen. Op dag 3 staat een 3 uur durende Sightseeing tour (Engels) op het programma in Bergen welke eindigt in de haven waar de inscheping zal plaatsvinden.

Dag 3 – 13: Cruise Havila

Geniet geheel All Inclusive van een prachtige cruise langs alle hoogtepunten van Noorwegen. De route gaat vanuit Bergen helemaal langs de Noordkaap. Onderweg zijn talloze prachtige landschappen te bewonderen en is er grote kans op het spotten van wilde dieren en het aanschouwen van het Noorderlicht. Met hoofdstops in havens als Florø, Alesund, Tromso, Molde, Trondheim,  Honningsvag, Kirkenes en Hammerfest is geen dag hetzelfde. Het schip zal naast de hoofdstops ook kort aanmeren bij 34 bestemmingen zoals Florø, Finnsnes en Risøyhamn. Hier zal het schip vanaf 15 minuten tot ongeveer 2 uur verblijven. Dit is om het echte gevoel te krijgen van de historische ‘’postboot’’ route.

Dag 13: Trondheim

Na de ontscheping staat er een 2 uur durende Sightseeing tour (Engels) door Trondheim op het programma. Trondheim is een van de meest pittoreske steden van Noorwegen en mag zeker niet ontbreken tijdens deze reis. Na een laatste ontdekking door Noorwegen zal de transfer je naar de luchthaven van Trondheim brengen. Hier zal de vlucht naar Amsterdam vertrekken. Thuis kunt u heerlijk nagenieten van deze prachtige reis vol onvergetelijke momenten.

Ontdek Noorwegen met Havila

Boek nu een prachtige cruise met Havila door Noorwegen. Ga voor deze pakketreis of boek een van de Cruise Only reizen via Zeetours. Bekijk hier alle cruises van Havila: 

Laat een reactie achter