Tips voor een cruise met kinderen

Het uitzoeken van uw cruise hangt niet alleen af van naar welke bestemming u wilt varen, maar natuurlijk ook van uw reisgezelschap. Reist u alleen, samen met vrienden of met het gezin? Gaat u voor ultieme luxe of liever voor entertainment? U kunt natuurlijk het schip welke u uitkiest hierop aanpassen. Reist u samen met kinderen, dan zijn er een aantal familie georiënteerde rederijen die zijn aangepast op een geweldige vakantie voor jong en oud. Denk aan speciale familiekamers, veel entertainment en een kidsclub. Wij zetten alle tips voor een cruise met kinderen voor u op een rij!

Cruiserederijen gericht op kinderen

Er zijn een aantal cruiserederijen voor een ideale cruise met kinderen. Vaak zijn er activiteiten voor jonge kinderen, maar ook gericht op tieners. Hieronder lichten we een aantal rederijen uit: 

Royal Caribbean

Cruisen met Royal Caribbean is een feest voor het hele gezin. Het zijn de grootste schepen ter wereld met een echte wow-factor, denk aan glijbanen langs het schip, ijsbanen, skydiven, bijna alles kan aan boord! Er zijn familiehutten aanwezig met voorzieningen als spelcomputers, een glijbaan of ballenbak. Zo vermaakt uw gezin zich ook in de hut. Wanneer kinderen onder de 12 jaar in dezelfde hut verblijven betalen ze vaak alleen de havengelden en fooien.

Disney Cruise Line

Waarom Disney een goede keus is voor kinderen spreekt bijna voor zich. De Disneyfiguren lopen dagelijks over het schip om de kinderen te begroeten. Niet alleen zijn er zeer veel Disney geïnspireerde kidsclubs, ook blinken zij uit in kindvriendelijk eten. Drink een kopje thee met prinsessen of ontmoet je favoriete Frozen vrienden voor een ijsje. Het diner is zo aangepast dat echt iedereen wel iets kan kiezen wat hij of zij lekker vindt. TIP: vergeet niet ruimte over te houden voor het dagelijkse ijsbuffet!  

Norwegian Cruise Line

Bij NCL krijgen kinderen onder de 16 jaar tot maar liefst 50% korting op de reis. Een ander voordeel is het Freestyle Cruising concept van NCL. U mag iedere dag beslissen waar en wanneer u gaat eten, er zijn geen vaste dinertijden. Wel zo handig met kids! Deze vermaken zich overdag in de kidsclubs, het waterpark, de klimmuur of zelfs op de kartbaan.

Carnival

De schepen van Carnival zijn echte fun schepen, zowel u als uw kinderen vervelen zich hier geen moment. Alles is ingericht op gezinnen, jaarlijks gaan er dan ook zo’n 700.000 kinderen mee op de schepen van Carnival. Met een kidsclub, waterworks en zelfs de eerste achtbaan op zee ontbreekt er aan niets. Carnival heeft geen kinderkorting, maar daar krijgt u wel een hele hoop entertainment voor terug.

MSC Cruises

Aan boord van de schepen van MSC Cruises is er veel entertainment te vinden. Van sportactiviteiten, tot waterparken. Ook hebben zij een kids- en teenclub én kun je het leven aan boord volgen via de Youtube serie Kelly & Kloe Onboard. Zo weten u en uw kinderen precies wat ze kunnen verwachten bij MSC. Kinderen die in dezelfde hut als hun ouders verblijven cruisen mee voor een kindvriendelijk tarief, soms zelfs alleen voor de havengelden. Is uw kind gek van Lego? Dan is er op een aantal schepen zelfs een Lego Experience.

AIDA

Kinderen tot twee jaar reizen bij AIDA gratis, zijn uw kinderen tussen de 2 en 15 jaar oud dan reizen ze gratis of tegen een laag tarief mee (wanneer zij in dezelfde hut slapen). Ook zijn er speciale familiehutten met verbindingsdeuren beschikbaar, waar jongvolwassenen tussen de 16-24 ook gereduceerd meereizen. Op de schepen van AIDA is een kidsclub, teenclub en zelfs een crèche aanwezig. Hier worden de hele dag door activiteiten georganiseerd. Ook zijn er speciale ontdekkingstochten (excursies) beschikbaar voor kinderen.  (Let op, de bemanning van AIDA spreekt vaak enkel Duits).

Faciliteiten en extra’s voor kinderen

Natuurlijk kunt u een aantal standaard faciliteiten verwachten op alle schepen, zoals een zwembad, sportschool en spa. De familieschepen doen daar nog een schepje bovenop. Bekijk hier een aantal faciliteiten en extra’s die gericht zijn op kinderen. Uiteraard mogen volwassenen hier ook altijd gebruik van maken!

Waterpark

Naast een zwembad hebben veel schepen ook een uitgebreid waterpark. Denk aan glijbanen aan de zijkant van het schip of een trechterglijbaan. Op de Icon of the Seas van Royal Caribbean is er zelfs een Flowrider aan boord waar u op kunt surfen. 

Bioscoop

Op het dek kunt u vaak films kijken op een groot scherm, bijvoorbeeld bij Disney en Carnival. Maar ook 3- of zelfs 4D bioscopen zijn te vinden aan boord, bijvoorbeeld op een aantal MSC schepen. Bij AIDA kunt u zich in een andere wereld wanen tijdens een Virtual Reality experience. 

Kids- en teenclubs

Van de aller kleinste tot tieners, bij de hierboven genoemde rederijen zijn er kids- en teenclubs voor. De activiteiten zijn speciaal afgestemd op de leeftijden van de kinderen en bevinden zich allemaal op het schip. Een mooie manier om andere kinderen te ontmoeten.

Kinderexcursies

Bij onder andere AIDA en MSC zijn er ook ontdekkingstochten beschikbaar. Hier gaan kinderen (uiteraard met uw toestemming) mee op een kinderexcursie aan land. Zo kunnen zij op een speciale manier de bestemmingen ontdekken.

Sportieve activiteiten

Ook voor de sportieve kinderen en ouders zijn er tal van mogelijkheden. Zo heeft Royal Caribbean een hele klimmuur achterop het dek, kunt u bij MSC basketballen op een binnenveld én bij NCL lasergamen door een dinowereld.

Over de top

Mag het nog gekker? Bij NCL is er zelfs een kartbaan aan boord, bij Royal Caribbean kunt u skydiven en Carnival heeft de allereerste achtbaan op zee. Genoeg te doen dus, ook als u niet aan land bent!

Tips voor een cruise met kinderen

Op vakantie gaan kan spannend zijn, zeker met (kleine) kinderen. Lees u daarom goed in wat de mogelijkheden zijn van de rederij die u overweegt. Hieronder een aantal (praktische) tips:

  1. Let op speciale kortingen of acties.
  2. Kies bij een groot gezelschap voor een familiekamer of geschakelde kamer.
  3. Bekijk of er een speciaal menu is voor kinderen.
  4. Informeer over kinderzitjes, -bedjes en oppasservice aan boord.
  5. Let op de beste reistijd voor uw bestemming.
  6. Overleg met de kinderen wat zij een leuk schip zouden vinden.
  7. Geniet van ieder moment tijdens uw cruise.

Boek uw cruise voor het hele gezin

Enthousiast geworden over cruisen met uw kind(eren)? Bekijk dan alle cruises met familierederijen op onze site. Heeft u vragen of hulp nodig bij uw keuze? Neem dan contact met ons op, wij staan 7 dagen per week voor u klaar. Boek hieronder uw cruise met kinderen.

Leave a comment