Scheepsbezoek Le Boréal van Ponant in Amsterdam

Vlakbij Amsterdam Centraal, op de Piet Heijnkade, lag op 11 mei 2023 het schip Le Boréal van Ponant. Twee van onze cruisespecialisten, Lisanne en Michelle, namen een kijkje op dit luxe middelgrote schip, welke vooral wordt ingezet voor de bijzondere expeditiereizen van Ponant. Ontdek de comfortabele hutten, lounges en faciliteiten van Le Boréal in deze blog.

Scheepsbezoek Le Boréal van Ponant

Op dit middelgrote schip is plaats voor maximaal 264 passagiers in 132 balkonhutten en suites. In de praktijk ligt het maximum aantal passagiers vaak nog lager. Met 145 crewleden is de gast-bemanning ratio erg hoog. Dit merkt u gelijk terug in de service aan boord. Tijdens de rondleiding konden wij verschillende hutten bewonderen. De comfortabele hutten zijn allemaal voorzien van een heerlijk bed, voldoende kastruimte, moderne badkamer en een gevulde minibar met Nespresso apparaat. De hutten stralen een “private yacht” feeling uit.

Aan boord waren verschillende lounges en een theater aanwezig. Vooral de panoramalounge maakte indruk. Met een prachtig uitzicht kunt u genieten van een goed boek of een live pianist. De sfeer aan boord voelde luxe en rustgevend, ideaal voor mensen die ontspannen willen genieten van hun cruise. Naast de lounges is er ook een theater, sportschool, spa en een buitenzwembad. In de twee restaurants kunt u genieten van heerlijk eten en bijzondere wijnen.

De Ponant Experience

Bij Ponant kunt u een zeer hoge service aan boord verwachten. Alle bemanning staat 24/7 voor u klaar. Er worden kleinschalige excursies georganiseerd die op uw wensen zijn aangepast. Iedere dag krijgt u lezingen over de bestemmingen zodat u niets mist tijdens het ontdekken. Er worden meerdere thema cruises georganiseerd met bijzondere gasten of (zeer) exclusieve excursies. Plaatsen die normaal onbereikbaar zijn, kunt u met Ponant toch ontdekken.

Met Ponant boekt u niet alleen een cruise, maar een hele tailor-made reis. Dit kan inclusief vluchten, transfer, pre- of postnight op de bestemming, mocht u dit wensen natuurlijk. Wat altijd inclusief is bij Ponant zijn alle drankjes aan boord, inclusief uw minibar in de hut en internet aan boord. Nog een bijzonderheid bij Ponant is de “open brug policy”. Iedereen aan boord heeft de mogelijkheid om de brug te bekijken en kapitein te ontmoeten. Meestal is de brug overdag dan ook open, tenzij dit om veiligheidsredenen niet kan.

Expeditiecruises van Ponant

Natuurlijk gaat het om het schip, maar vooral ook om de bestemmingen en de beleving daar omheen. Aangezien de schepen van Ponant klein zijn, kunnen deze aanmeren in kleinere havens en op plaatsen komen waar andere grotere schepen niet komen. Dit resulteert zelfs en speciale expeditiecruises, bijvoorbeeld naar de Noord- en Zuidpool, Frans-Polynesië en Afrika. Met speciale lezingen, zeer speciale excursies en ongekende routes zijn deze expeditiecruises een ware beleving.

Tijdens de expeditiecruises wordt er ook veel kennis gemaakt met de inheemse culturen van de bestemmingen. Ponant helpt afgelegen bestemmingen met bevoorrading, neemt afval mee en zorgt voor werkvoorziening. Op de schepen van Ponant is ook helemaal geen plastic te vinden. Geen rietjes, plastic drinkflessen of verpakkingen. Alles om minder afval te gebruiken én zo duurzaam mogelijk te cruisen.

Maak een onvergetelijke cruise op Le Boréal

Een cruise maken die u écht nooit vergeet? Ervaar een luxe cruise, met ongekende service en de meest bijzondere bestemmingen. Bekijk alle Ponant cruises en contact ons voor een cruise op maat.

Leave a comment