Ontspannen cruises: ontdek wellness aan boord

Cruiseschepen bieden doorgaans een uitgebreid scala aan wellness faciliteiten en -diensten om passagiers een ontspannende ervaring te bieden. Denk aan een spa, fitness, zwembaden en nog veel meer. Wij vertellen je alles over de wellness voorzieningen. Ontdek cruises met wellness aan boord:

Spa’s en schoonheidssalons

Cruiseschepen hebben vaak uitgebreide spa’s met een verscheidenheid aan behandelingen, waaronder verschillende massages. In de spa’s bevinden zich sauna’s, stoombaden en ontspanningsruimtes. Naast spa-behandelingen kun je je laten verwennen met schoonheidsbehandelingen zoals een gezichtsbehandeling of manicure en een bezoek brengen aan een van de kappers aan boord. Zeker als je langer op cruise gaat is het fijn om deze faciliteiten te kunnen gebruiken. Veelal zijn er spa faciliteiten openbaar voor iedereen, met geselecteerde faciliteiten waar rederijen een extra toeslag voor rekenen. De behandelingen zijn vrijwel nooit inbegrepen en op eigen gelegenheid te reserveren.

Fitnesscentra en voeding op cruises

Moderne cruiseschepen zijn uitgerust met goed uitgeruste fitnesscentra. Deze centra bieden een scala aan fitnessapparatuur, zoals loopbanden, gewichten, cardio-apparatuur. Deze faciliteiten zijn vrijwel altijd inbegrepen in de cruiseprijs. Ook kun je ervoor kiezen om personal trainingslessen en ook groepslessen zoals yoga of spinning te volgen, hier rekenen rederijen een extra toeslag voor. Naast traditionele eetgelegenheden bieden cruiseschepen vaak gezonde eetopties, zoals saladebars, smoothiebars en restaurants met focus op gezonde voeding. Zo heb je ook op vakantie de mogelijkheid om jouw gewoontes van thuis door te zetten.

Zwembaden en bubbelbaden

Ieder cruiseschip heeft ze wel op het dek: zwembaden en bubbelbaden. Je kunt hier ontspannen na een dag op de bestemming en genieten van het uitzicht op zee. De zwembaden liggen vrijwel altijd op het bovenste dek of aan de achterkant van het schip. Sommige schepen beschikken ook over binnenzwembaden, eventueel met een dak welke open kan. Rondom de zwembaden kun je ligbedden vinden en soms hele cabana’s. De nieuwere schepen hebben ook exclusieve gedeeltes met nog luxere voorzieningen en een eigen bar, waar je tegen een toeslag gebruik van kunt maken.

Uitgebreide wellness aan boord

Het specifieke aanbod aan wellness varieert per cruisemaatschappij en zelfs per schip. Sommige luxe cruiseschepen bieden mogelijk meer uitgebreide wellness faciliteiten, terwijl andere meer basisvoorzieningen hebben. Hoe dan ook u kunt bij iedere rederij ontspannen genieten aan boord. Wij zetten de cruises met wellness aan boord voor verschillende rederijen op een rijtje.

MSC Cruises

Alle schepen van MSC beschikken over de MSC Aurea Spa. De Aurea Spa heeft een exotisch interieur van natuursteen, kostbare houtsoorten en rijke mozaïeken. Hier kun je diverse massagebehandelingen boeken, bijvoorbeeld de traditionele Balinese massage, een unieke ervaring. De Aurea spa heeft verschillende relaxruimten met zoutwand, Finse sauna’s, stoombaden en bubbelbaden.

Holland America Line

De award winning Greenhouse Spa & Salon van Holland America line is pure ontspanning! De spa bevat stoombaden, sauna’s, aromatherapie, thermische ligstoelen en massageruimtes. Een van de grootste spa’s ligt op de vernieuwde Rotterdam, welke ook een prachtige fitnesszaal heeft in de punt van het schip.

Regent Seven Seas Cruises

De SERENE SPA & WELLNESS™ van Regent Seven Seas Cruises is ongekend. Met een infinity pool, jacuzzi’s en vele sportmogelijkheden kom je hier niets tekort. Regent heeft zelfs suites met privé-wellnessfaciliteiten zodat u in uw eigen suite totaal tot rust kunt komen.

Explora Journey

De 700 m² grote wellnessruimte van Explora biedt tal van faciliteiten, waaronder een thermaal gedeelte. Verder heeft Explora drie buitenzwembaden en een overdekt binnenzwembad. De nieuwe schepen bieden ook de modernste uitrusting voor sportactiviteiten en een ruim aanbod, van cursussen in groepsverband tot persoonlijke training.

Seabourn

De schepen van Seabourn hebben maar liefst maar zes jacuzzi’s, meerdere zwembaden en een uitgebreide privéwellness en suites in het The Retreat gedeelte. Met unieke watersportfaciliteiten, een Spa Treatment lounge en altijd uitzicht op zee vanaf de fitness komt u volledig tot rust op een van de Seabourn schepen.

Cruises vol wellness aan boord

Ook volledig ontspannen op zee? Of je nu voor een spabehandeling gaat, fitnessles of liever ontspant in een jacuzzi, op vrijwel ieder schip heb je deze mogelijkheid. Benieuwd naar de specifieke wellness en sport faciliteiten aan boord van de verschillende cruiseschepen? Bekijk dat alle cruises met wellness aan boord op onze site.

Laat een reactie achter