Princess Cruises: 15 dagen Middellandse Zee aan boord van de Island Princess

Altijd al willen meekijken aan boord van een Princess schip? Onze collega Michelle stapte aan boord van een 15-daagse cruise langs prachtige bestemmingen aan de Middellandse Zee. Zij neemt jullie mee en vertelt alles over het eten, service, bestemmingen en entertainment aan boord!

Inscheping in Rome

Wij stapten begin november, na een aantal prachtige dagen in Rome, aan boord van de Island Princess in de haven van Rome: Civitavecchia. Het vervoer naar de haven regelden wij op eigen gelegenheid, maar vanuit Princess Cruises worden er meerdere transfers aangeboden vanaf de luchthaven en geselecteerde hotels in Rome. De Island Princess is een van de kleinste schepen van Princess, met maximaal 2.200 passagiers.

De inscheping ging erg soepel! Vooraf aan de reis kun je in de Medallion App al alle reisdocumenten uploaden en speciale wensen aangeven. In de terminal gaven wij onze koffer af en kregen we de Medallion. We konden eigenlijk zo doorlopen het schip op! De hut was al klaar en binnen een uur stond ook onze koffer voor de deur. We konden gelijk beginnen met het schip ontdekken én al genieten van een lunch bij het buffetrestaurant. Wat ons gelijk opviel was het enthousiaste en vriendelijke personeel.

Princess Medallion & App

Een van de voordelen van cruisen met Princess vonden wij de Medallion. Het is een tag die je kunt hangen aan een keycord (deze krijg je bij het inschepen) of je kunt een accessoire kopen waardoor het een armband of ketting is. Deze Medallion laat je zien wanneer je het schip op en af gaat. Maar het is ook je toegang tot je hut, zodra je bij je hut komt aanlopen gaat deze automatisch open. Geen gedoe dus met een pasje zoeken!

Via de Medallion app kun je overal op het schip bijvoorbeeld eten of drinken laten bezorgen. Niet alleen in de hut, maar echt overal! Het personeel kan door de Medallion zien waar jij op het schip bent. Kom je bij een bar of restaurant aanlopen, dan weten ze ook al gelijk wie je bent. Je merkt echt dat de service van het personeel hierdoor van hoge kwaliteit is.

Via deze superhandige app kun je niet alleen eten en drinken bestellen waar je dan ook bent op het schip. Je kunt er ook een plattegrond vinden van het schip, alle activiteiten van de dag, verbinden met wifi (bij aanschaffing van het Plus pakket), het menu in het restaurant bekijken én zien waar je reisgenoten zijn op het schip. Wij vonden dit erg handig!

Eten en drinken aan boord

Je kunt de hele dag eten en drinken! Op de Island Princess is het buffet open vanaf ongeveer 6:00 ’s ochtends tot 23:00 ’s avonds. Het buffet ligt vooraan op het schip en heeft twee kanten, hierdoor hebben ze de mogelijkheid om soepel te wisselen van het ontbijt, naar lunch, late snack en het diner. Het buffet heeft een aantal terugkomende elementen, zoals een salade bar en broodjes, maar ook erg veel afwisseling. Je kunt écht iedere dag iets anders halen. Tijdens een lunch en diner is er ook iedere dag een speciaal ‘station’ waar je afwisselende gerechten kunt bestellen die ze direct voor je maken. Naast het buffet zijn ook de Pizza en Grill vanaf 11:00 ’s ochtends tot ’s avonds laat geopend. Vooral de verse Pizza’s zijn een aanrader! Vergeet ook niet langs het dessert station te gaan voor de lekkerste ijsjes, er zitten 2 premium desserts per dag in het Princess Plus pakket.

Uiteraard kun je naast het buffet, de Pizza en Grill of de roomservice opties ook dagelijks ontbijten, lunchen (alleen op zeedagen) en dineren in een van de twee restaurants. Je kunt een vaste dinerzitting kiezen of losse reserveringen per dag maken. Wij liepen regelmatig ook gewoon naar het restaurant en hoefden maximaal 10 minuten te wachten. Het menu is zeer afwisselend! Er staan een aantal standaard gerechten op, maar iedere dag kun je iets nieuws kiezen. Wij vonden eigenlijk alles lekker wat we kregen. Op een van de gala-avonden konden we zelfs kreeft bestellen! Tegen bijbetaling of met het Princess Premier pakket kun je ook nog dineren in een van de specialiteitenrestaurants. Dit hebben wij uiteindelijk niet gedaan omdat er al zo veel andere opties waren.

Drankjes in het Princess Plus Package

Dan de drankjes, dit waren er vooral heel erg veel! Wij hadden het Princess Plus pakket waardoor we onbeperkt alcoholvrije drankjes konden bestellen én 15 alcoholische drankjes (tot $15,-) per dag (dit is ons nooit gelukt). Iedere lounge heeft rond de 10 speciale cocktails, maar er zijn er zo’n 60 altijd overal te bestellen. Er is ook een geselecteerde wijnlijst die in alle lounges en het restaurant te verkrijgen zijn. Daarnaast zijn er twee locaties op het schip waar je (speciale) koffies kunt krijgen. Wij waren erg blij met het pakket, hierdoor konden wij onbezorgd bestellen wat we wilden. Als we van boord gingen namen we een lekker (ijs)koffie en water mee, tijdens het diner een wijntje én konden we de dag afsluiten met een van de vele cocktails!

Theater en entertainment

Wij waren erg verrast door de kwaliteit van het theater! Er waren production shows, deze deden niet onder voor hoogwaardige musicals. Ze pakten echt uit met kostuums, bewegende onderdelen op het podium en zeer getalenteerde dansers en zangers. Princess heeft ook afwisselende gast artiesten aan boord. Dit waren artiesten die normaal op Broadway en West-End optreden. De optredens zijn niet de ‘standaard’ theater optredens die wij gewend waren, er was bijvoorbeeld ook een avond een stand-up comedian.

Het overige entertainment aan boord van de Island Princess is rustig. Er is veel live muziek in de lounges: een house band, violist, pianist en gitarist. Ieder moment van de namiddag en avond was er wel ergens muziek. Dit gaf een hele rustige en gezellige sfeer. Wanneer het weer het toeliet, speelde de band ook iedere dag op het Lido dek tijdens de Sail Away party. Er zijn de hele dag activiteiten op het schip, dus je hoeft je zeker nooit te vervelen!

Prachtige bestemmingen

Langs de Middellandse Zee zijn onwijs veel mooie bestemmingen te vinden! Wij hadden een mooie afwisseling: historische steden, zoals Rome en Athene, Griekse eilanden zoals Santorini, Rhodos en Kreta én idyllische Italiaanse plekjes als Messina en Salerno. Tijdens onze cruise lagen we vaak dicht bij het centrum of er werd een shuttle service aangeboden. Wat wij heel fijn vonden is dat wij aan het begin van de cruise een overzicht kregen van alle havens en informatie over het eventuele vervoer. Zo wisten wij precies waar we aan toe waren op de dag zelf.

Wat altijd kan gebeuren is een routewijziging door slecht weer of andere omstandigheden. Dit maakten wij ook mee op onze cruise. In plaats van Mykonos deden wij Malta aan. Natuurlijk kan dit jammer zijn, maar Princess ging hier qua informatievoorziening heel goed mee om! Er werd duidelijk omgeroepen wat het nieuwe schema was én binnen een paar uur lag er een nieuw programma klaar met activiteiten en informatie. Ook werden de eventueel geboekte excursies omgeboekt of kosteloos geannuleerd.

Service en faciliteiten aan boord

Mede door het Medallion systeem merkten wij dat het serviceniveau aan boord erg hoog was. Je kreeg veel persoonlijke aandacht, omdat het personeel altijd kan zien wie je bent. Wat ons daarnaast opviel is dat het personeel de vrijheid en tijd had om bijvoorbeeld een praatje te maken. Dit komt voornamelijk door de hoeveelheid personeel ten opzichte van het aantal passagiers. Een groot deel van het personeel mag iedere dag ook de bestemmingen ontdekken. We zagen regelmatig een van onze obers of barpersoneel rondlopen.

Dit schip is misschien een van de kleinste schepen van Princess, toch heeft het alle faciliteiten! Er is een binnen- en buitenzwembad met elk meerdere jacuzzi’s, verschillende winkels, een sportschool met groepslessen (er zijn 2 groepslessen inbegrepen bij het Princess Plus pakket) en opvallend veel lounges. Er was altijd wel een plekje te vinden in één van de lounges en ook bij het zwembad waren er genoeg bedjes. Voor ons een groot voordeel van een kleiner schip.

Als laatste vonden wij Movies under the Stars helemaal geweldig! Iedere avond worden er (redelijk nieuwe) films op het dek afgespeeld. Je kunt dan heerlijk onder een dekentje, met popcorn, samen een film kijken. Daarnaast werden er ook concerten en sportwedstrijden afgespeeld. Natuurlijk is dit weersafhankelijk, maar zeker op de Middellandse Zee kun je dit bijna iedere avond doen!

Cruisen op de Island Princess

Als je zoekt naar een rustige cruise met mooie bestemmingen, heerlijk eten én goede service, dan zouden wij een cruise met de Island Princess zeker aanraden! Wij hebben 15 dagen heerlijk genoten aan boord en hadden nog wel langer willen blijven. Onderweg kwamen wij ook nog een ander Princess schip tegen, de Enchanted, ook hier hoorden wij alleen maar positieve verhalen over! Heb jij nog vragen over de Island Princess of een van de andere Princess schepen? Stel je vraag hieronder! Nu al enthousiast geworden? Bekijk dan alle cruises met de Island Princess of alle Princess Cruises:

Laat een reactie achter