Ontdek unieke bestemmingen met Expeditiecruises

Stel u eens voor, een cruise, maar dan naar unieke bestemmingen waar u niet zo snel zou komen. Denk aan Alaska, Antarctica, Spitsbergen of Groenland. U ontdekt afgelegen eilanden, ongerepte natuur en avontuurlijke bestemmingen. Dit is dan ook het voornaamste doel van een expeditiecruise: avontuurlijke reizigers de kans geven om de prachtige natuur te ontdekken, verkennen en meer hierover te leren. Ontdek unieke bestemmingen met Expeditiecruises. Lees hieronder alle kenmerken.

Kleine wendbare schepen

Expeditiecruises vinden doorgaans plaats op kleinere wendbare schepen. Traditionele cruiseschepen zijn te groot om de unieke bestemmingen te bereiken of aan te meren. Daarnaast zijn de bestemmingen niet gemaakt voor het ontvangen van grote hoeveelheden bezoekers in één keer. Meestal bevinden zich op een expeditiecruise tussen de 100 en 300 reizigers. Zo kan iedereen gebruik maken van de speciale faciliteiten en is er genoeg ruimte tijdens de unieke excursies die worden aangeboden. De sfeer op het schip is daarom ook rustig en gemoedelijk, met faciliteiten die gericht zijn op de bestemmingen. U kunt zich in de avond opladen voor weer een nieuwe dag vol avonturen. 

Unieke bestemmingen met expeditiecruises

Ontdek unieke bestemmingen met Expeditiecruises. Wij zetten een aantal unieke bestemmingen, met fascinerende natuur, wildlife en cultuur op een rij:

Alaska:

Alaska is met ruim 1,7 miljoen vierkante kilometers qua oppervlakte de grootste staat van de Verenigde Staten, gelegen in de noordwestelijke hoek van Noord-Amerika. Het is een dunbevolkte staat met een ruig, bergachtig landschap, uitgestrekte bossen en ontelbare gletsjers. Alaska heeft een Arctisch klimaat met lange en zeer koude winters, tegenover koele zomers. Daarom is Alaska vooral populair om te bezoeken in de zomer. Naast de vele gletsjers kunt u in Alaska veel wildlife vinden waaronder grizzlyberen, elanden, kariboes, wolven, zeearenden en walvissen. Al met al is Alaska een unieke en fascinerende plek met een rijke geschiedenis, een diverse cultuur en een verbluffende natuurlijke schoonheid.

Antarctica:

Antarctica is het meest zuidelijke continent op aarde en is qua oppervlakte het vijfde grootste continent. Daarmee is Antarctica het koudste continent op aarde, met weinig neerslag en een poolwoestijnklimaat. De beste tijd om Antarctica te bezoeken is zomer op het zuidelijk halfrond, onze winter. U kunt hier veel wilde dieren ontdekken, waaronder pinguïns, zeehonden, walvissen en verschillende soorten vogels. Deze dieren hebben zich aangepast aan de harde omgeving en zijn voor hun voedsel afhankelijk van de oceaan. Antarctica is een belangrijke locatie voor wetenschappelijk onderzoek, met talrijke onderzoeksstations die door verschillende landen worden beheerd. Mede hierom wordt toerisme sterk gereguleerd en is deze dan ook beperkt. Ontdek dit fascinerende en unieke continent met een ruw milieu en een rijke geschiedenis van wetenschappelijke verkenning.

Spitsbergen:

Spitsbergen is het grootste eiland van de Svalbard archipel, gelegen in de Noordelijke IJszee, halverwege het vasteland van Noorwegen en de Noordpool. Er heerst een poolklimaat, met lange, koude winters en korte, koele zomers. In de zomer kan deze oplopen tot 5-10°C, daarmee is ook hier de zomer de beste reistijd om Spitsbergen te ontdekken. U kunt hier aan land ijsberen, poolvossen, rendieren en verschillende vogelsoorten vinden. In de omringende wateren leven walvissen, zeehonden en walrussen. Een groot gedeelte van Spitsbergen is beschermd, met natuurreservaten en National Parks die het landschap en wilde dieren helpen behouden. Spitsbergen is een belangrijke locatie voor wetenschappelijk onderzoek, onderzoeksgebieden zijn onder meer klimaatverandering, arctische ecologie en geologie. Dit unieke en fascinerende eiland met een ruw maar kwetsbaar milieu en een rijke geschiedenis is zeker een aanrader om te ontdekken.

Groenland:

Groenland is een autonoom gebied binnen het Koninkrijk Denemarken, gelegen in de Noord-Atlantische Oceaan, ten oosten van Canada. Het is het grootste eiland ter wereld met een poolklimaat: lange koude winters en koele zomers. Groenland heeft verschillende opmerkelijke bezienswaardigheden, waaronder de Ilulissat Icefjord, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en het Nationaal Park Noordoost-Groenland, dat het grootste nationale park ter wereld is. Ook hier kunt u ijsberen, rendieren, verschillende soorten vogels, walvissen, zeehonden en walrussen vinden. Groenland is de thuisbasis van de Inuit, die een rijke cultuur hebben. Dit door klimaatverandering kwetsbare eiland is een uniek en fascinerend gebied met een ruw milieu, een rijke inheemse cultuur en veel wilde dieren.

Speciale faciliteiten op expeditiecruises

De schepen zijn vaak uitgerust met speciale apparatuur voor avontuurlijke activiteiten. Denk hierbij aan het ontdekken op zee: kajaks, duikuitrustingen, sup boards en snorkelsets. Ook beschikken de schepen over kleine tenders waarmee u op excursie kan. De zodiac-boten, onderzeeërs en soms zelfs helikopters laten u de bestemming op een geheel unieke manier verkennen.

Op de schepen zelf bevinden zich, vaak glazen, uitkijkpunten met bijvoorbeeld verrekijkers. Ook zijn er schepen met speciale onderwater-lounges, hier kunt u een blik onder de zeespiegel werpen. Via speciale schermen kunt u de onderwatercamera’s bekijken, met microfoons die zelfs de geluiden van de oceaan en het wildlife vastleggen. Dichter bij de natuur kunt u bijna niet komen. 

Educatie over de natuur

Expeditiecruises zijn meestal ook educatief van aard, met aan boord deskundige gidsen en wetenschappers die de reizigers informeren over de lokale flora en fauna, de geschiedenis van de regio en de ecologie van de gebieden. Dit helpt reizigers een dieper begrip te krijgen van de regio’s die ze bezoeken en hun respect voor de natuurlijke wereld te vergroten. Neem bijvoorbeeld een van de Discovery Centers op de schepen, waar er voldoende ruimte is voor alle gasten om deel te nemen. Dagelijks worden hier fascinerende lezingen gegeven door wetenschappers, natuurdeskundigen, historici en natuuronderzoekers. Er is voldoende mogelijkheid voor reizigers om vragen te stellen en verschillende onderwerpen zullen aan bod komen. Op sommige schepen gaat er zelfs een 26-persoonsexpeditieteam mee. Dagelijks worden er ook foto’s en video’s laten zien van de onderzeeërs op grote schermen, met extra informatie over de onderwaterwereld.

Ontdek de expeditie rederijen 

Een aantal expeditie rederijen die beschikken over kleinere schepen met speciale faciliteiten zijn:

Seabourn:

De schepen van Seabourn zijn zo comfortabel en intiem als een grote, luxe jacht. Met een onvergelijkbare persoonlijke service, culinaire hoogstandjes en routes vol ontdekkingen wilt u na afloop waarschijnlijk niets anders meer. De schepen van Seabourn hebben onderzeeërs waarmee u de onderwaterwereld kan ontdekken, een Discovery Center aan boord en een Expeditie Lounge voor het uitwisselen van kennis.

Ponant:

In het hart van een warme omgeving, met oog voor detail, verblijft u in een Franse lifestyle, met veel aandacht voor service, gastvrijheid en natuurlijk culinair genieten. De vriendelijke en anticiperende bemanning aan boord maakt uw cruise met Ponant tot een unieke ervaring. De expeditieschepen van Ponant hebben slechts 92 hutten en een onderwaterlounge waar u de zee optimaal kunt ervaren.

Hapag-Lloyd:

Een cruise van Hapag-Lloyd is niet zomaar een cruise, maar een beleving op zich. De rederij blinkt uit in bijzondere vaarroutes en biedt daarnaast een uitstekend excursieprogramma. Uw cruise krijgt hiermee een extra dimensie; Hapag-Lloyd Cruises laat u de wereld zien als geen ander. De zodiac-boten van Hapag brengen u naar de meest bijzondere plekjes van de bestemmingen. 

Silversea:

De uitgekiende vaarschema’s, het all-inclusive concept en de persoonlijke benadering maken van Silversea een rederij van topniveau. Aan boord van de ultraluxe boutique schepen ontdekt u de perfecte harmonie tussen reizen naar exotische oorden en de hoge levensstandaard aan boord. Met de Silver Endeavour kunt u zowel de noord- als zuidpool ontdekken. U ervaart persoonlijke service door een verhouding bemanning gast van 1:1. 

Ga mee op een van de expeditiecruises

Ontdek de wereld als nooit tevoren en streep unieke ervaringen en bestemmingen van uw bucketlist met een geweldige expeditiecruise. Wij helpen u graag met het uitzoeken van de juiste bestemming, reisperiode en adviseren over welke faciliteiten het beste bij u passen. Neem een kijkje bij onze expeditiecruises en ontdek unieke bestemmingen met expeditiecruises:

Leave a comment