Vergelijking rederijen: Norwegian Cruise Line vs. Royal Caribbean Cruises

Wat wordt uw volgende cruise? Deze vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden. Met bijna 9000 cruises en meer dan 20 cruiserederijen is er onwijs veel keuze. Iedere rederij heeft haar eigen stijl, zo zijn er hele luxe schepen, schepen met veel entertainment of juist met focus op een culinaire ervaring. Sommige rederijen laten echter wel veel overeenkomsten zien. Daarom vergelijken wij de komende tijd verschillende rederijen om zo een nóg beter beeld te geven wat u kunt verwachten. Hopelijk helpen we u hiermee verder bij de juiste keuze voor uw volgende cruise. Allereerst beginnen wij met de rederijen Norwegian Cruise Line en Royal Caribbean Cruises. Beide rederijen zijn familie-georiënteerd en aan entertainment ontbreekt er niets. Let’s compare!

Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line staat bekend om haar innovaties in de cruisewereld. De rederij introduceerde het zogenaamde freestyle cruising en zorgde hiermee voor een doorbraak in de cruisewereld. Geen vaste dinertijden en kledingvoorschriften.
Aan boord van de vrolijke en gezellige schepen ontbreekt het u aan niets. Alles is ingericht op ontspannen en “niets moet, alles mag!” De cruises zijn uitermate geschikt voor een relaxte vakantie met de hele familie. Door het vrije en informele karakter van de cruises kunt u uw kinderen zelf het schip laten ontdekken.

Vervelen is aan boord van de schepen van Norwegian Cruise Line echt niet mogelijk. Het entertainment wordt geroemd om de hoge kwaliteit. Of u nu houdt van Broadway shows of dinershows: u beleeft fantastische momenten. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Zwembaden met glijbanen, kinderdisco, tafeltennis of klimmuren: het kan allemaal. Bekijk alle cruises met Norwegian Cruise Line:

Royal Caribbean Cruises

Wanneer u kiest voor Royal Caribbean, dan kiest u voor een cruise met een uitstekende prijs- en kwaliteit verhouding. En voor cruisen met vooruitstrevend entertainment, technische hoogstandjes en culinaire hoogtepunten. Voor een rederij waar de hele familie de cruisevakantie van zijn dromen beleeft. Op de Bahama’s en in Haïti heeft de rederij eigen privé-resorts, die als onderdeel van een aantal vaarroutes worden aangedaan. Het levendige karakter van de schepen zorgt voor overwegend jong (of zich jong voelend) publiek. Voor families met kinderen is alle activiteit aan boord een waar feest. Het grootste en meest bijzondere entertainment-aanbod vindt u op de nieuwste schepen. Wat dacht u van rolschaatsen of een ritje in de botsauto’s? Het grote indoorcomplex SeaPlex biedt (sport)plezier voor alle leeftijden. Altijd al eens willen skydiven? Ook dat is mogelijk. Gewoon aan boord! Bekijk alle cruises met Royal Caribbean Cruises:

Fun Facts van de rederijen

 Norwegian Cruise LineRoyal Caribbean
Aantal schepen*2028
Aantal bestemmingen510800
Aantal passagiers1900-41002250-6900
Privé-eilandGreat Stirrup CayCocoCay en Labadee
Kosten*Vanaf € 300,-Vanaf € 300,-
   
*in april 2024  

Hutten en suites op het schip

Beide rederijen bieden een ruime keuze aan (luxe) suites en standaard hutten. Norwegian introduceerde het zogenoemde schip-binnen-een-schip concept, waarmee u gevoelsmatig in een klein hotel binnen het grote cruiseschip zit. Bijvoorbeeld in The Haven, hier verblijft u in luxe hutten met privé-toegang tot bepaalde restaurants en faciliteiten. Daarnaast besteed Norwegian veel aandacht aan solo reizigers met The Studios. Goedkope, kleinere hutten speciaal ingericht voor 1 persoon, met activiteiten om andere solo reizigers te ontmoeten. Daarnaast zijn er uiteraard, dichtbij de kinderfaciliteiten, speciale familiekamers.

Royal Caribbean heeft het breedste aanbod aan huttypes van alle cruiselines. Van kleine hutten voor solo reizigers tot suites met twee verdiepingen voor groepen. Sommige van deze hutten hebben een virtueel balkon (real life uitzicht via een tv wand), andere hebben uitzicht op speciale shows of faciliteiten. Vooral de Sea class, Sky class en Star class suites beschikken over zeer veel luxe extra’s. Denk hierbij aan speciale toegang, VIP service en soms zelfs een butler. Een van de meest bijzondere kamers is wel de Ultimate Family Suite. Deze ‘room to play’ is een zeer grote hut met glijbaan, spelcomputers en is helemaal ingericht voor kinderen.

Culinair genieten aan boord

Ook culinair kunt u genieten bij beide rederijen. Met meerdere (specialiteiten) restaurants kunt u altijd eten waar u zin in heeft. Royal Caribbean heeft daarnaast Dynamic Dining Choice. Dit concept geeft u de vrijheid om elke dag te kiezen hoe laat en in welk restaurant u dineert. Bent u ook zo gek op de kookkunsten van Jamie Oliver? Verwen uw smaakpapillen met de exotische keuken van Silk of de handgesneden steaks van Chops Grille. In het innovatieve restaurant Wonderland valt u van de ene verbazing in de andere. Haal heerlijke koffie bij de Starbucks! Maar ook voor een snelle lunch, een avondje sushi met uw partner of hamburgers eten met de kids biedt Royal Caribbean u meer dan genoeg keuze.

Norwegian Cruise Line biedt de Free at Sea upgrade waarbij u kunt genieten van onbeperkte drankjes en een gratis diner in een specialiteiten restaurant. Laat u verwennen door het enorm veelzijdige culinaire aanbod. Van tapas tot tepanyaki en van sushibar tot steakhouse. Of wordt het toch de Franse Bistro? Ook hier weer keuze genoeg!

Entertainment op de cruiseschepen

Natuurlijk mag u verwachten dat er zwembaden, een wellness en fitnessruimte aan boord is, naast het theater en verschillende lounges. Maar zowel bij Norwegian als Royal stopt het hier niet. De meest bijzondere faciliteiten aan boord van de schepen zijn:

Norwegian Cruise LineRoyal Caribbean
Video ArcadeZipline
KartbaanEscaperoom
Bungee-trampolinesBotsauto’s
LasergamenNorth Star glazen capsule met betoverend uitzicht
KlimwandenFlowrider
VR experienceIJsbaan

Voor jong en oud is er dus altijd wel iets te beleven aan boord!

Cruisen met Norwegian Cruise Line en Royal Caribbean

Welke cruiserederij het beste bij u past, hangt volledig af van uw eigen wensen én natuurlijk ook de route welke deze vaart. We hopen wel dat u nu een beter beeld heeft van de verschillen en overeenkomsten tussen deze rederijen. Twijfelt u nog met welke rederij u een cruise wilt maken? Stel dan al uw vragen aan een van onze cruisespecialisten. Bekijk alle Norwegian Cruise Line en Royal Caribbean cruises op onze site, wij helpen u graag met het uitzoeken en boeken van uw droomcruise.

Laat een reactie achter