Het nieuwste schip van MSC Cruises: MSC Euribia

Het nieuwste schip van MSC Cruises is de MSC Euribia. Met een lengte van 43 meter breed en 331 meter lang is het een van de grootste schepen tot nu toe, waar 6300 passagiers kunnen genieten van hun droomcruise. Dit 21e schip van MSC cruises belooft spectaculairder en duurzamer te worden dan ooit. MSC Euribia is vernoemd naar de godin Eurybia. Zij gebruikte het weer, de wind en de sterren om te varen over zee. Dit schip is een ode aan haar, maar met ultramoderne duurzame technologieën. Hieronder vertellen wij meer over het nieuwste schip van MSC Cruises, de MSC Euribia, welke in 2023 de eerste gasten zal ontvangen.

Veiligheid en duurzaamheid 

Het schip is ontworpen om zo efficiënt mogelijk te varen, met een lager brandstofverbruik en minder uitstoot van schadelijke stoffen. Het heeft bijvoorbeeld een speciale boegvorm die de weerstand van het schip vermindert en daarmee de snelheid verhoogt. Daarnaast heeft het schip een systeem voor het terugwinnen van energie uit de uitlaatgassen van de motoren. 

Een ander opvallend kenmerk van de MSC Euribia is dat het is uitgerust met diverse technologische snufjes om het varen veiliger en efficiënter te maken. Zo heeft het schip geavanceerde systemen om de vaarroute te bepalen en om eventuele obstakels te detecteren. Zo vaart u veiliger op zee, maar ook bij het aanmeren in de havens.

Het design van de MSC Euribia

Het opvallende design van de romp van dit schip is ontworpen door Alex Flämig. In 2021 lanceerde MSC een wereldwijde wedstrijd om een kunstenaar te vinden voor de romp van het schip. Hun opdracht? Maak een iconisch ontwerp om de toewijding aan ze zee en haar ecosysteem te symboliseren. Met #SaveTheSea is deze opvallende scheepsromp niet te missen. De vijf finalisten laten hun ontwerpen zien aan boord van het schip.

Cruisen met kinderen

Dit nieuwe schip biedt veel innovatieve entertainment voor jong en oud. Met zeven verschillende ruimtes speciaal voor kinderen en tieners kan iedereen zich vermaken op het schip. Bijvoorbeeld speciale kidsclubs, spelkamers en experiences. Per cruise kunnen uw kinderen genieten van meer dan 100 uur live entertainment, georganiseerd door de verschillende clubs van MSC Cruises. Dit alles natuurlijk naast het waterpark, zwembaden en de sportfaciliteiten. Op dit schip is ook de allereerste MSC Foundation Youth Centre te vinden. Hier kunnen kinderen meer leren over een duurzame toekomst én hoe zij hier stapje voor stapje aan kunnen bijdragen. 

Eten en drinken aan boord

Met 10 restaurants en 21 bars heeft u altijd een unieke ervaring aan boord. Er bevinden zich 5 bars buiten aan dek en 16 bars binnen in het schip. Gaat u voor Indonesisch, Mexicaans, Japans of liever voor een buffet? Alles is mogelijk. Sportliefhebbers kunnen terecht in de speciale Sportbar, kijkt u liever volledig in rust naar de zee? Ga dan naar de Horizon bar op het dek. Ook kunt u naar een Irish Pub, Champagne bar, of kijk een film in de studio bar. Tijdens uw tijd op zee kunt u altijd genieten van culinaire specialiteiten en unieke drankjes.  

Vaarroutes van de MSC Euribia 

De MSC Euribia zal vanaf juni 2023 varen in Noord-Europa, met prachtige bestemmingen zoals de Noorse Fjorden, Denemarken en Duitsland. De meeste cruises zijn 8 dagen waarin u opstapt in Rotterdam of een haven in Duitsland. Vervolgens zal het schip een aantal prachtige routes maken van Rotterdam naar West-Europa en de Canarische Eilanden. Deze routes zijn langer, zo’n 21 dagen. Ook doet het schip tijdens een aantal cruises de Britse eilanden aan.

Benieuwd naar alle vaarroutes van de MSC Euribia? Bekijk ze op onze site:

Leave a comment