Alles over ultiem luxe cruises

Wilt u ultieme luxe ervaren en genieten van vele inbegrepen diensten tijdens uw cruise? Dan zijn onze cruises van luxe rederijen iets voor u! Met een ongekende persoonlijke service, slapend in comfortabele suites, vaart u naar de meest exclusieve bestemmingen. De schepen zijn kleiner, het eten is van hoge kwaliteit en soms heeft u zelfs een (privé)butler. Hieronder vertellen wij alles over ultiem luxe cruises en lichten wij een aantal luxe rederijen uit.

De kenmerken van luxe cruises

Luxe cruises onderscheiden zich op een aantal punten van traditionele cruises. Zo is het eten van hogere kwaliteit, heeft u een hoge persoonlijke service, zijn de schepen kleiner en vaart u daardoor ook naar exclusieve bestemmingen. Hieronder leest u alles over de kenmerken van luxe cruises. 

Culinair genieten:

Luxe rederijen hebben een ongekende gastronomische ervaring. Ze focussen zich op uitzonderlijk lekker en gezond eten, maar wel met lokale ingrediënten uit duurzame bronnen. De gehele wereldkeuken is gerepresenteerd, met opkomende chef-koks uit de hele wereld die specialiteiten voor u bereiden. De koks staan klaar om ook uw culinaire vaardigheden uit te breiden met verschillende kookworkshops. Bij de meeste luxe rederijen geniet u All Inclusive. Uw ontbijt, lunch, diner en al uw drankjes zitten al bij de prijs inbegrepen, net als 24 uur in-suite dining. U kunt er dus ook voor kiezen om in uw eigen suite te dineren.

Kleinere schepen:

De schepen van luxe rederijen zijn kleiner dan de traditionele cruiseschepen. Vaak is er plaats voor maximaal 1000 passagiers en soms zelfs maar voor maximaal 200. Dit in tegenstelling tot traditionele cruiseschepen waar meestal 4000-6000 reizigers meevaren. Hierdoor is er meer rust en ruimte aan boord. Aan boord zijn er geen faciliteiten als een waterpark, kidsclub of klimpark. Hierdoor kiezen vaker reizigers zonder kinderen voor een luxe cruise. Natuurlijk kunt u wel genieten van zwembaden, theater, lounges en de spa- en sportfaciliteiten aan boord. 

Persoonlijke service:

Luxe schepen hebben een hogere ratio bemanning / gast. Vaak is er een bemanningslid op iedere twee gasten en soms zelfs 1:1. Bij traditionele cruises is het vaak ongeveer 1:4. Hierdoor ervaart u meer persoonlijke aandacht en ook meer service. Zo heeft u vaak een (privé)butler die dag en nacht voor u klaar staat, kunt u speciale verzoeken indienen én gaat het personeel net een stapje verder om de beste service te verlenen. 


Exclusieve bestemmingen:

De kleinere schepen van luxe cruiserederijen varen niet alleen naar de meest toeristische bestemmingen, maar juist ook naar de exclusieve havens. Waar grote schepen hier niet kunnen varen of aanmeren, kunnen kleine schepen dit wel. Ook zijn deze bestemmingen, denk aan Antarctica, Bora Bora en Alaska, niet geschikt voor zeer veel bezoekers op hetzelfde moment. Door met een luxe rederij te varen en een bijzondere route te kiezen kunt u deze bestemmingen toch ervaren tijdens uw cruise.

De kleine schepen van Ponant

De Franse rederij Ponant, opgericht in 1988, heeft inmiddels elf prachtige, kleinschalige schepen in de vaart, met een capaciteit van 64 tot 264 passagiers. Aan boord is de sfeer ontspannen en het Franse karakter komt niet alleen terug in de prettige mix van Franse en internationale passagiers aan boord. Ook met name in de sublieme Franse keuken, waarbij tafelwijnen tijdens lunch en diner zijn inbegrepen. In de kleine, maar complete spa kunt u ontspannen middels uiteenlopende behandelingen, een hamam, balneo ruimte en een moderne fitnessruimte.

Door hun beperkte omvang kunnen de schepen ook de kleinere havens bezoeken die voor grotere cruiseschepen onbereikbaar zijn. In het hart van een warme omgeving, met oog voor detail, verblijft u in een Franse lifestyle, met veel aandacht voor service, gastvrijheid en natuurlijk culinair genieten. De vriendelijke en anticiperende bemanning aan boord maakt uw cruise met Ponant tot een unieke ervaring.

Luxe cruises met Seabourn

Stelt u zich voor: een steward die het water in loopt om wijn met kaviaar te serveren. Seabourn voelt comfortabel en intiem als een groot, luxe jacht. Aan boord reist u in uw eigen suite. De inrichting is elegant en u beschikt over extra’s als een flatscreen TV, internettoegang, een minibar, persoonlijk briefpapier, een atlas en vers fruit. Tijdens een aantal avonden wordt het restaurant sfeervol met kaarsen verlicht en kunt u in smoking of galajurk aan tafel verschijnen. Vermaken aan boord doet u zich prima, met sfeervolle bars en lounges, een bibliotheek, spa en zelfs een compleet uitgerust watersport platform.

De prachtige schepen van Seabourn bieden routes vol ontdekkingen. Door het kleinschalige karakter van de Seabourn vloot, vaart u naar plaatsen die voor de grote cruiseschepen onbereikbaar zijn, waarbij er een scala aan excursies wordt aangeboden, welke u een ware indruk van het gebied geven. De schepen van Seabourn zijn zo comfortabel en intiem als een groot, luxe jacht. Met een onvergelijkbare persoonlijke service, culinaire hoogstandjes en routes vol ontdekkingen.

Reis over de hele wereld met Silversea

Stap aan boord van één van de schepen van Silversea en treedt binnen in een wereld van ontspannen verfijning, service met een glimlach en reizen in stijl. Nergens op aarde vindt u een vergelijkbare vakantiebestemming: met geheel op uw wensen afgestemde luxe reist u van het ene exotische oord naar het andere. Een manier van reizen die u de vrijheid en ruimte geeft die u verdient, ook op vakantie.

De exclusieve vaarschema’s, het all-inclusive concept en de persoonlijke benadering maken van Silversea een rederij van topniveau. Aan boord van de ultraluxe boutique schepen ontdekt u de perfecte harmonie tussen reizen naar exotische oorden en de hoge levensstandaard aan boord. 

Ontdek Regent Seven Seas Cruises

Regent Seven Seas Cruises staat voor uitzonderlijke service, kwaliteit en persoonlijke aandacht. Tijdens een cruisevakantie met deze rederij zal het u aan niets ontbreken. Deze luxe rederij vaart met haar voortreffelijk luxe cruiseschepen naar alle continenten van de wereld en bezoekt de meest bijzondere kleine havens. Hierdoor heeft u ook de keuze uit de meest bijzondere excursies welke zijn inbegrepen bij de cruiseprijs! Met een maximum van 750 gasten aan boord is een hoge mate van privacy en een intieme sfeer gegarandeerd. 

Bij Regent Seven Seas Cruises werken ze met een all-inclusive formule. Alles is dan ook inclusief, van uw (alcoholische) dranken en maaltijden tot de fooien en diverse excursies. Roomservice staat 24 uur per dag tot uw beschikking en de minibar wordt te allen tijde aangevuld. Bij de maaltijden worden tevens de beste wijnen geserveerd. Ook kunt u genieten van valet-laundry waardoor u tijdens de cruise altijd uw favoriete kleding kunt dragen én zelfs met een schone koffer naar huis gaat. 

Ontspan aan boord bij Explora Journeys

Een van de vele kenmerken van Explora Journeys is dat de rederij naar fascinerende plaatsen vaart die zelden door cruiseschepen worden bezocht. Dit wordt aangevuld met individuele reiservaringen door middel van excursies in kleine groepen, lange tussenstops op de bestemmingen en de nieuwste scheeps technologieën die een intensieve ervaring van de meest afgelegen plaatsen mogelijk maken. Gasten worden verwelkomd in suites met privé balkon die een adembenemende panoramische ervaring bieden. 

Aan boord kunnen gasten internationale culinaire hoogstandjes en eersteklas vrijetijds-, sport- en wellnessfaciliteiten verwachten. Individuele programma’s bieden passagiers unieke ervaringen en zorgen voor volledige tevredenheid. Kuuroorden, wellness-oases, behandelingsruimten en schoonheidssalons stellen vakantiegangers in staat om op een ontspannen manier van luxe te genieten en een persoonlijk evenwicht te bereiken.

Bekijk alle luxe cruises

Benieuwd naar de exclusieve bestemmingen en uitmuntende service aan boord van deze luxe schepen? Bekijk dan hier alle luxe cruises en kies uw volgende droomreis uit.

Leave a comment