Het nieuwe luxe schip van Explora Journeys: Explora l

Het Europese luxemerk Explora Journeys van de MSC Group werd opgericht in 2021. De eerste vier cruiseschepen die worden gebouwd, zullen tussen 2023 en 2026 te water worden gelaten. In juli 2023 is het de beurt aan het eerste schip, Explora l. Aan boord kunnen gasten zich verheugen op veel inbegrepen diensten, maximaal comfort en uitstekende service. In deze blog vertellen we u meer over het nieuwe luxe schip Explora l.

Nieuwe luxe schip: Explora l

Explora l heeft een lengte van 248 meter en er is ruimte voor maximaal 900 passagiers. Dit middelgrote schip heeft 640 bemanningsleden die dag en nacht klaarstaan om u een uitstekende service te verlenen. U ziet dat de verhouding bemanningsleden tot gasten erg hoog is, wat betekent dat u een persoonlijke service kunt verwachten. Er is nagedacht over ruimere buitenruimtes, waar u optimaal kunt genieten. Alles met ‘de zee’ als uitgangspunt.

De 461 suites beschikken over een ruim terras met uitzicht op zee. Elke suite heeft ramen van vloer tot plafond en een balkon met een ligstoel en een zithoek, waar gasten ook privé kunnen dineren. Andere standaardvoorzieningen zijn een zithoek met sofa, een inloopkast met kaptafel, een thee- en koffiezetapparaat en een badkamer met douche of bad. Suites in de categorie Residence beschikken daarnaast ook over aparte slaap-, woon- en eetgedeeltes, evenals butlerservice en een eigen whirlpool op het ruime terras.

Gezond genieten op Explora l

Met negen unieke culinaire restaurants is er altijd een die bij u past. Explora focust zich op lekker en gezond eten, maar wel met lokale ingrediënten uit duurzame bronnen. De gehele wereldkeuken is gerepresenteerd met een Steakhouse Experience, Pan Asian en het Mediterranean Style Restaurant. Het culinaire aanbod is compleet met het International Restaurant, het Poolside Restaurant en het Concept Restaurant, waar opkomende chef-koks uit de hele wereld internationale specialiteiten bereiden. De Chef’s Kitchen biedt de mogelijkheid om privé te dineren. Daarnaast staan de koks ook klaar om uw culinaire vaardigheden uit te breiden met verschillende kookworkshops.

Aan boord van de nieuwe luxe Explora l geniet u altijd All Inclusive. Uw ontbijt, lunch, diner en al uw drankjes zitten al bij de prijs inbegrepen.

Kleinere havens, voor een grotere beleving

Wilt u altijd al op plekken komen waar anderen niet komen? Dat kan, Explora Journeys doet het haar middelgrote schepen andere havens aan dan de grotere schepen. Hiermee heeft u zeker een andere beleving aan wal. Wat dacht u van Spanish town in de Caribbean, Mindelo in Kaapverdië of Macapa in Brazilië? Allemaal bestemmingen waar u niet zo snel zou komen. U wist misschien niet dat ze op uw bucketlist stonden, maar u kunt ze wel gelijk afstrepen.

Wanneer u een excursie boekt op een van de vele bestemmingen kunt u ook een andere beleving verwachten. U reist in kleine groepjes, met op maat gemaakte excursies. Sommige zelfs met VIP acces tot speciale plekken op de bestemming. Enkele van de aanleghavens zijn zo klein dat u zelfs met tenderboten aan land gaat.

Duurzamer cruisen

De nieuwe schepen van Explora zijn duurzamer dan ooit. Met nieuwe oplossingen waarbij gebruik wordt gemaakt van hybride energie en energiebesparende oplossingen. Ook maakt Explora geen gebruik meer van plastic voor eenmalig gebruik, zoals rietjes, zowel op het schip als tijdens de excursies. De schepen zijn makkelijker aanpasbaar wanneer er een duurzamere manier van cruisen op de markt komen.

De hybride power generator op de schepen bevat voldoende opslag voor niet gebruikte energie en daarnaast beschikken ze over Selective Catalytic Reduction (SCR) technologie. Hiermee verminderen zij de emissie met 90%. Ook maken ze gebruik van ship-to-shore power, waarmee ook aan land minder energie wordt gebruikt. Alle schepen zijn RINA DOLPHIN gecertificeerd: zij maken minder geluid onder water waardoor zij de natuur minder storen.

nieuwe luxe schip explora l duurzaamheid

Kleiner entertainment, voor specialere momenten

In plaats van grotere shows richt Explora zich op kleinere intiemere momenten aan boord. Zo kunt u genieten van An Evening by Candlelight, waarbij muzikanten en vocalisten optreden. Of waan uzelf in een Parijse jazzclub, inclusief Martini’s en Canapés, in Le Jazz. Iedere ochtend kunt u bij zonsopgang al volledig tot rust komen tijdens de meditatiesessie Ocean State of Mind. Tijdens de Midday Melodies kunt u samen uw nieuwe belevenissen bespreken, met op de achtergrond akoestische muziek.

Ook tijdens uw cruise kunt u uw vaardigheden verrijken. Zo kunt u kennis maken met lokale koffieculturen tijdens de Singe Origin of een boeklezing, inclusief auteur, bijwonen. Beleef een speciaal moment tijdens een van de Creative Journey lezingen, waarbij schrijvers, muzikanten en producers hun verhaal achter iconische momenten op het podium of op het doek vertellen. Bent u zelf creatief, dan kunt u uw geluk op in de Artisinal, met cursussen over lokale ambachten. Kortom waar u ook naar zoekt, u vindt het op Explora l.

Cruisen op de nieuwe luxe Explora l

De nieuwe luxe Explora l is gebouwd in Italië, op de scheepswerf Fincantieri. In mei 2022 is het schip voor het eerst te water gelaten, onze collega Stefan mocht bij dit mooie moment aanwezig zijn. Vanaf juli 2023 verwelkomt Explora l haar eerste gasten om ultiem te komen genieten aan boord. Bent u benieuwd naar de vaarroutes? Bekijk dan al onze Explora cruises op onze site. Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. We staan 7 dagen per week klaar om uw droomreis samen te stellen.

Leave a comment