Riviercruises van VIVA Cruises, A-ROSA en AmaWaterways

Riviercruises worden steeds populairder! Vanaf de rivieren van Europa ontdek je de mooiste steden van o.a. Duitsland, Frankrijk en de Benelux. Populaire rederijen voor het maken van een riviercruise zijn VIVA Cruises, A-ROSA en AmaWaterways. Wij vertellen je alles over riviercruises en vergelijken de rederijen VIVA Cruises, A-ROSA en AmaWaterways zodat jij de juiste keuze kan maken in het boeken van een riviercruise.

Wat is een riviercruise?

Riviercruises kunnen worden ondernomen op verschillende grote rivieren door heel Europa, zoals de Rijn, de Donau, de Moezel en de Seine. Riviercruiseschepen zijn over het algemeen kleiner dan zeecruiseschepen en daarmee ook speciaal ontworpen om door smallere rivieren te navigeren. Rivierschepen zijn vaak uitgerust met comfortabele hutten, restaurants, lounges, zonnedekken, fitnesscentra en in sommige gevallen zelfs een zwembad. Er zijn soms ook winkels of een spa aan boord, maar deze zijn zeker kleiner als op zeeschepen. Door de kleinere omvang van de schepen heerst er vaak een intieme en gezellige sfeer aan boord. Verwacht dus geen over de top entertainment of faciliteiten, maar een comfortabel en functioneel schip. Belangrijk is wel dat riviercruises minder toegankelijk zijn voor mensen die slecht ter been zijn. Vaak is er geen lift aanwezig aan boord en ook bij het aanmeren zijn de kades vaak niet rolstoel of rollator toegankelijk.

Riviercruises zijn vaak op basis van All Inclusive. Alle maaltijden zijn altijd inbegrepen, vaak zijn een selectie aan extra’s als internet, huurfietsen, bepaalde dranken of fooien inclusief bij de cruiseprijs. Riviercruises zijn vaak seizoensgebonden, afhankelijk van het weer en de waterstanden van de rivieren. Het hoogseizoen varieert per regio, maar het voorjaar en de zomer zijn over het algemeen populaire tijden om riviercruises te maken vanwege het aangename weer en de bloeiende landschappen. Ook de kerstperiode is populair, tijdens deze tijd zijn de steden van de Rijn en Donau nog gezelliger om te bezoeken. Een riviercruise schip heeft vrijwel altijd alleen buiten- en balkonhutten (Let op, dit is meestal een Frans balkon). Er is dus altijd een prachtig uitzicht over de rivieren.

Riviercruises van VIVA Cruises

VIVA Cruises is een Duitse rederij die gespecialiseerd is in riviercruises in Europa. Het staat bekend om zijn luxe en comfortabele schepen. VIVA Cruises staat ook bekend om zijn uitstekende service en gastvrijheid, het personeel aan boord is vriendelijk, professioneel en staat voor je klaar. Naast de reguliere cruises biedt VIVA Cruises ook themacruises aan, zoals culinaire cruises, wijnreizen, kerstmarktcruises en fietscruises. Bij VIVA Cruises cruise je altijd op basis van All Inclusive, zo hoef je je geen zorgen te maken over bijkomende kosten aan boord.

Bij VIVA Cruises geniet je altijd van de volgende inbegrepen diensten bij de cruiseprijs:

 • Alle maaltijden
 • Selectie alcoholische en non-alcoholische dranken gedurende de hele dag
 • Fles wijn in de hut
 • Internet
 • Huurfietsen (op aanvraag)
 • Fooien

Riviercruises van A-ROSA

A-ROSA heeft een vloot van moderne en stijlvolle riviercruiseschepen die zijn ontworpen om comfort en luxe te bieden. A-ROSA hecht veel aandacht aan wellness en ontspanning aan boord. De schepen zijn uitgerust met moderne spa’s, fitnesscentra, sauna’s en massagefaciliteiten. Ideaal na een dag die in het teken staat van het ontdekken van de bestemmingen. Daarnaast richt A-ROSA zich ook specifiek op families en biedt speciale activiteiten voor kinderen aan boord. Denk hierbij aan kinderclubs, speelruimtes voor kinderen omvatten, waardoor deze rederij aantrekkelijk is bij gezinnen.

Bij A-ROSA is het All Inclusive pakket niet standaard inbegrepen, maar als extra bij te boeken bij de cruise. Wanneer het pakket is bijgeboekt zijn de volgende diensten inbegrepen:

 • Alle maaltijden
 • Selectie alcoholische en non-alcoholische dranken gedurende de hele dag
 • Mineraalwater in de hut
 • Internet
 • Huur van e-bikes (o.v.v. beschikbaarheid)
 • Korting op behandelingen in de Spa

Let op, de fooien komen bij A-ROSA altijd nog op de boordrekening tijdens de cruise, ongeacht het wel of niet bijboeken van het All Inclusive pakket.

Riviercruises van AmaWaterways

AmaWaterways is een toonaangevende rederij die gespecialiseerd is in luxe riviercruises in Europa. AmaWaterways staat bekend om haar uitstekende culinaire, op de schepen worden verse lokale ingrediënten gebruikt door de getalenteerde chefs. Er worden bijvoorbeeld ook wijn- en bierproeverijen georganiseerd om de lokale smaken verder te verkennen. Ook staan zij bekend om de excursies aan wal om de lokale cultuur, geschiedenis en bezienswaardigheden te verkennen. Deze zitten deels al inbegrepen bij de cruiseprijs.

Bij AmaWaterways is de cruiseprijs deels op basis van All Inclusive. De inbegrepen diensten bij de cruise zijn:

 • Selectie alcoholische en non-alcoholische dranken:
  • Happy Hour
  • Tafeldranken bij het diner
  • Welkomstcocktail
 • Internet
 • Excursies per haven

Let op, de fooien komen bij AmaWaterways altijd nog op de boordrekening tijdens de cruise.

Ontdek de Rijn, Donau of Moezel met een riviercruise

Riviercruises zijn ideaal voor mensen die zoeken naar kleinschalig schepen vol comfort, uitstekende service en de mogelijkheid om enkele van de mooiste bestemmingen van Europa te verkennen. Geniet van prachtige uitzichten onderweg terwijl je iedere dag een nieuwe historische stad kunt verkennen. Alle riviercruises van VIVA Cruises, A-ROSA en AmaWaterways zijn hier te vinden.