Perfect Day at CocoCay van Royal Caribbean Cruises

Op het privé-eiland CocoCay van Royal Caribbean Cruises beleef jij een perfecte dag! Ga op avontuur in het hoogste waterpark van Noord-Amerika, geniet in een van de Beach Clubs of ontspan volledig in je privé Cabañas. Toegang tot het eiland is bij de cruise inbegrepen, voor sommige activiteiten geldt echter een toeslag. Meer weten over een Perfect Day at CocoCay? Lees dan alles over CocoCay van Royal Caribbean Cruises.

CocoCay van Royal Caribbean Cruises

Midden in de Bahama’s ligt CocoCay, een privé-eiland waar je in nog geen 10 minuten van het schip naar de meest spectaculaire attracties kunt lopen. Bij iedere stap aan land is er iets nieuws te ontdekken. Dit eiland is alleen toegankelijk voor gasten die een cruise maken met Royal Caribbean. Op het eiland is genoeg te doen, echter kun je ook verschillende excursies boeken op het eiland. Denk aan Jet Ski’s, Kajakken, snorkelen, duiken en een boot tour.

Over de top avontuur

Groot, groter, grootst! Dat staat centraal op CocoCay. Met 13 spectaculaire waterglijbanen heeft het Thrill Waterpark op CocoCay zelfs de hoogste waterglijbaan van Noord-Amerika. Jong en oud kunnen hier op avontuur! Er gelden voor een aantal waterglijbanen lengte-restricties. Snel van de een naar de andere kant van het eiland? Met de Zipline Ride ben je er zo! Met de wind in je haren zoef je bijna 500 meter met een spectaculair uitzicht over het eiland.

Liever iets rustiger het eiland overzien? Vlieg dan met de vrolijk gekleurde helium luchtballon zo’n 140 meter de lucht in. Je hebt uitzicht over het hele eiland en jouw Royal Caribbean schip. Deze Up, Up and Away experience is er een om nooit te vergeten. Iedereen kan aan boord stappen van de luchtballon, er gelden geen lengte of leeftijd restricties.

Een van de te boeken excursies vanaf CocoCay is en Jetski tour, waarbij je zowel het eiland als de omgeving daarvan via het water kunt ontdekken. Cruise met hoge snelheid over helderblauwe wateren van de Bahama’s!

Let op, bovenstaande activiteiten zijn niet bij de cruiseprijs inbegrepen.

Ontspannen als nooit tevoren

Ook aan strand is er op CocoCay geen gebrek. Met wit zand en ontelbare palmbomen kun je genieten van stranden, een Lagoon en verschillende Beach Clubs. Op Chill Island kun je een privé Cabaña huren en met het hele gezin genieten van zon, zee en strand. Ga suppen, snorkelen of even lekker helemaal niets doen in de zon. Ook op South Beach is dit dagelijkse kost.

Daarnaast is er nog Hideaway Beach, dit strand is 18+. Op dit adult only gedeelte kun je genieten van een echte party vibe, echter gelden er wel extra kosten om dit strand te betreden. Bij deze kosten zijn wel toegang tot de infinity pool, strandbedjes en een parasol inbegrepen.

Liever rustig ontspannen bij een zwembad? Neem dan een kijkje bij Oasis Lagoon. Drink een cocktail in de swim-up bar, geniet van verschillende complementaire snacks en geniet van verschillende speelmogelijkheden. Ook hier is het mogelijk om privé Cabañas te boeken en ontspannen in luxe.

Tips & Tricks voor een Perfect Day

Voor een perfecte dag aan land hebben wij nog een aantal tips & tricks

Drankenpakket: heb je een drankenpakket bij je cruise bijgeboekt dan kun je deze ook op CocoCay gebruiken. Let op: er zijn een paar plekken waar het pakket niet geldt.

Eten op CocoCay: een deel van het eten zit gewoon bij de cruise inbegrepen, bijvoorbeeld de Snack Shack’s Shack Burger. Voor de Chill Grill geldt een toeslag.

Wifi: heb je een Wifi pakket bij de cruise bijgeboekt dan kun je deze ook gewoon gebruiken op het eiland!

Plan je verblijf: wil jij extra activiteiten toevoegen als het waterpark, zipline of een privé Cabaña? Plan dit dan vooraf aan de cruise, zo voorkom je dat er geen beschikbaarheid meer over is.

Wat mag je niet vergeten: natuurlijk je cruisekaart (SeaPass), plattegrond (ook digitaal beschikbaar), strandhanddoek en dichte schoenen mocht je de zipline willen wagen.

Routes en schepen van Royal Caribbean Cruises

Bijna alle schepen van Royal Caribbean meren aan bij Cococay wanneer zij zich in de Caribbean bevinden. De Allure of the Seas, Freedom of the Seas, Icon of the Seas, Jewel of the Seas, Symphony of the Seas en Wonder of the Seas meren in 2024 en 2025 een aantal keer aan voor een perfecte dag in de Bahama’s. De meeste schepen vertrekken vanaf Miami, Port Canaveral of Fort Lauderdale om zo meerdere bestemmingen in de Caribbean aan te doen. Populaire bestemmingen zijn bijvoorbeeld Nassau in de Bahama’s, Cozumel in Mexico en Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek. Zo geniet je niet alleen van het privé-eiland maar zie je ook meerdere prachtige eilanden van de Caribbean.

Jouw Perfect Day at CocoCay

Ook toe aan een Perfect Day in de Bahama’s? Kies dan een fantastische cruise met Royal Caribbean met een stop in dit idyllische paradijs. Geniet van de mooiste plekjes van de Bahama’s in totale rust of juist met grote spanning.