Het nieuwe schip van Norwegian Cruise Line: Norwegian Prima

Onze cruise-expert Susanne mocht voor u het nieuwe schip Norwegian Prima testen. Dit schip van Norwegian Cruise Line (NCL) maakte haar eerste afvaart in augustus 2022 en vaart vooral in de Caribbean. De 3-daagse cruise waar Suzanne over vertelt, ging van Miami naar het NCL privé-eiland Great Stirrup Cay (de Bahama’s) en weer terug naar Miami.

De Norwegian Prima maakt indruk met een zeer modern ontwerp en nieuwe voorzieningen. Er is plaats voor 3.099 gasten, maar op het schip is geen drukte te merken. Dit schip heeft namelijk de meeste ruimte/per gast van alle NCL schepen. Gasten hebben dus meer ruimte aan boord. Dit komt tot uiting in de ruime buitenruimtes en in de verschillende hutten. Deze zijn op Norwegian Prima tot 40% groter dan op andere schepen.

nieuwe schip norwegian prima

Culinair genieten aan boord van het nieuwe schip Norwegian Prima

Er zijn maar liefst 14 restaurants aan boord van Norwegian Prima, waarvan 8 specialiteitenrestaurants. Neem bijvoorbeeld Hudson’s, een à-la-carterestaurant welke ontbijt, lunch en diner serveert. Gasten zitten aan de achterkant van het schip met een fantastisch uitzicht en worden bediend door zeer vriendelijk personeel. Susanne maakte hier gebruik van het à-la-carte ontbijt. Zelfs Starbucks koffie (tegen betaling) is beschikbaar.

Daarnaast beschikt dit schip over de Indulge Food Hall, voor een gevarieerde culinaire ervaring. De Food Hall bestaat uit 11 kleine restaurants die elk gerechten uit een land of specifieke regio serveren. Hier kunt u eten bestellen via een tablet die op elke tafel staat. U kiest zelf van welk restaurant u welk gerecht wilt ontvangen. Deze worden aan uw tafel geserveerd en kunt u altijd opnieuw bestellen. Denk bijvoorbeeld aan de Indiase en Mexicaanse keuken, maar ook ’s ochtends kunt u hier terecht voor broodjes en croissants .

Susanne heeft tijdens haar verblijf twee specialiteitenrestaurants bezocht. Het mediterrane visrestaurant Palomar, en Los Lobos, gespecialiseerd in Mexicaanse eten. In beide gevallen waren de bediening en de kwaliteit van het eten zeer goed.

culinair genieten aan boord van het nieuwe schip Norwegian Prima

De hutten en suites van de Norwegian Prima

Susanne verbleef in een familie balkonhut op dek 15, waar maximaal 4 personen in kunnen verblijven. Susanne: “Het ontwerp is erg mooi en aangenaam. Dingen als de zeer grote wastafel in de badkamer en de mogelijkheid om de mobiele telefoon op te laden via een USB stopcontact naast het bed, zijn erg prettig. Op het balkon staan goede stoelen met kussens, waarop u heerlijk kunt zitten”.

hutten aan boord van de norwegian prima

De Norwegian Prima heeft maar liefst 35 verschillende hut types, van een 1-persoons binnenhut tot ruime suites met exclusieve toegang tot faciliteiten. Het suitecomplex bevindt zich op meerdere dekken waar suite gasten van alle luxe en privacy kunnen genieten. Gasten beschikken over privéliften, een groot zonnedek met zwembad en een sauna. Ook is er een bar en restaurant die alleen door “The Haven”-gasten wordt gebruikt. De 24-uurs conciërgedienst maakt de ervaring compleet. De suites zijn van zeer hoge kwaliteit en verschillen duidelijk in grootte en ontwerp van de andere hutten. Ze zijn populair onder gezinnen met kinderen of koppels die een suite met 2 of 3 slaapkamers boeken en het woongedeelte delen.

extra luxe met suites op de norwegian prima

Entertainment aan boord van het nieuwe schip Norwegian Prima

Op dek 18 kunt u zich uitleven met tal van activiteiten: hier kunt u bijvoorbeeld tafeltennissen, zittend voetballen en padel-tennissen. In de dartruimte kunt u darten met vrienden, net als in de kroeg. Op dit dek bevindt zich ook de registratiebalie voor de renbaan. Maximaal 12 personen kunnen tegelijkertijd racen. Ook is er een fitnessruimte, theater, meerdere zwembaden, minigolf en zelfs een kartbaan.

entertainment aan boord van de norwegian prima

Great Stirrup Cay privé-eiland

Great Stirrup Cay werd in 1977 gekocht door Norwegian Cruise Line en wordt sindsdien gebruikt als privé-eiland voor NCL-gasten. Susanne: “Op deze cruise brengen we hier een hele dag door. Omdat het een klein eiland is kan het schip niet aanmeren. Daarom gaat u met tenderboten, die er ongeveer 20 minuten over doen, aan land. Er zijn ook enkele excursies die vooraf geboekt kunnen worden. Vanaf het schip ziet het eiland er misschien niet spectaculair uit, maar wanneer je op het eiland staat is het des te mooier: fijn wit zand, kristalhelder water en overal palmbomen”.

Gasten kunnen vooraf hun eigen Cabañas (hutjes) of villa’s reserveren om overdag te gebruiken. De villa’s bevinden zich in het Silver Cove gebied, een exclusief gebied voor gasten die een villa hebben geboekt. Hier vindt u een privéstrand, een champagnebar en een restaurant.

prive-eiland van NCL

Cruisen met Norwegian

“Samenvattend kan ik zeggen dat de Norwegian Prima een geweldig schip is en mij heeft overtuigd om hier nog eens een vakantie door te brengen. De internationale flair trekt mij bijzonder aan”, aldus Susanne. Wilt u ook genieten aan boord van een van de schepen van Norwegian? Bekijk hieronder alle cruises van komende tijd met Norwegian Prima. Wij staan 7 dagen in de week voor u klaar om dé cruise te vinden die perfect bij u past

Laat een reactie achter