Musical Cruise 2024: een groot feest op zee!

De vijfde editie van de Musical cruise vertrok op 27 april 2024 aan boord van de Rotterdam van Holland America Line. Samen met Stanley Burleson, Kim-Lian van der Meij, Marjolijn Touw, Richard Groenendijk en een getalenteerd ensemble ging het feest van start op Koningsdag. Met meerdere optredens van de Musical sterren per dag en bijna iedere dag een prachtige bestemming in Noorwegen of Schotland werd dit een cruise om nooit te vergeten! Lees hier alles over de Musical Cruise 2024.

Koningsdag aan boord

Bij de Nederlands georiënteerde Holland America Line is Koningsdag altijd een feest aan boord. Al in de terminal tijdens het inschepen begon het oranje feest. Natuurlijk was daar de Sailaway party waarbij iedereen in het oranje kon genieten van het iconische wegvaren in Rotterdam. In de avond was het tijd voor het eerste optreden van de artiesten, natuurlijk met het thema ‘Kingsday”. Ook op 30 april mocht ‘Queensday’ niet ontbreken, met een speciaal georganiseerde ‘Queensday Cocktail’ voor de allereerste gasten die de Musical Cruise hebben geboekt.

De mooiste Musical optredens

Eigenlijk zijn het er te veel om op te noemen! Van grappig tot ontroerend, alle genres kwamen voorbij. Collega Peter vertelt over zijn bijgebleven optredens: “Ik heb geweldig genoten van al het enthousiasme van zowel de artiesten, alle reizigers en alle collega’s. Het mooiste optreden vond ik het nummer van Marjolijn Touw en Stanley samen “vluchten kan niet meer”. Een bijzonder nummer van Frans Halsema en Jenny Arean lang geleden en toch nog steeds zo actueel. Het grappigste optreden was van Marjolijn Touw als tante Leen. Zij praatte op een hilarische manier optredens van alle artiesten aan elkaar. Maar ook het grote meezing feest op de laatste avond, met gastoptreden van Jopie Parlevliet, is mij erg bijgebleven. Wat een feest was dat! Iedereen ging uit zijn dak en de polonaise werd steeds langer.” Bij collega Fleur bleef vooral de avond van Kim-Lian van der Meij erg bij, naast de vele musical nummers kwamen hier ook een aantal popnummers voorbij. Deze nummers vielen bij passagiers van alle leeftijden in de smaak. Ook de toepasselijke ABBA-medley was een groot feest!

Collega Maxim organiseerde een ware Musical Cruise Quiz. Gasten gingen de strijd met elkaar aan. De winnaar ging naar huis met een leuk pakket vol Musical Cruise merchandise. In “The Best of Broadway” kwamen alle klassiekers voorbij en gingen de artiesten samen het podium op om een grote show neer te zetten. Tijdens het “Koffietijd” concert konden gasten genieten van prachtige nummers, maar ook in gesprek gaan met de artiesten. Musicalgasten hadden de tijd om al hun brandende vragen te stellen én natuurlijk op de foto te gaan met de artiesten. Al met al waren het optredens om nooit te vergeten, met een lach en soms ook een traan.

Bekijk hier de aftermovie:

Prachtige bestemmingen

Naast de fantastische optredens stonden er ook een paar prachtige bestemmingen klaar om ontdekt te worden. Bijvoorbeeld het historische Lerwick in Schotland. Lerwick is een klein stadje met een mooie historie, leuke winkeltjes en echte ouderwetse Britse architectuur. Je gaat hier met een tender aan land en kunt prachtige excursies maken naar verschillende kastelen. In het nabij gelegen South-Queensferry kan de plaats Edinburgh worden bezocht. Deze stad spreekt tot ieders verbeelding, wat een rijke stad met een enorme historie en lopend over de Royal Mile waan je je echt in het oude Schotland van weleer met al zijn pracht en praal.

Tijdens de Musical Cruise werden er speciale excursies georganiseerd, exclusief voor gasten van de Musical Cruise. Een grote groep gasten heeft onder leiding van tourleader Brigitte de ‘Waterfalls & Nature’ excursie in Eidfjord gedaan. Tijdens deze excursie ben je omringd door het natuurschoon van het Hardangerfjord. Gasten konden zelfs nog eeuwige sneeuw aanschouwen op de toppen van de bergen, en prachtig uitzicht! In Stavanger was er de mogelijkheid om het Lysefjord te ontdekken per privécatamaran. Onderweg waren er meerdere stops op idyllisch plekjes, waaronder een waar je kon genieten van Noorse wafels met jam. Uiteraard mocht de bijzondere rotsformatie Preikestolen (Preekstoel) niet ontbreken. Mede door de enorme mazzel met het weer was dit een complete ervaring! In Stavanger heb je ook de mogelijkheid het kleine wijkje Gamla Stavanger bezoeken, met iconische witte huizen, toebehorend aan het UNESCO Werelderfgoed. Al met al een bestemming om nooit te vergeten!

De Rotterdam

De Rotterdam van Holland America Line is het nieuwste schip van de rederij. Met een klassieke elegantie gecombineerd met de nieuwste technologie en een scala aan faciliteiten biedt dit cruiseschip een luxueuze ervaring op zee. Van een stijlvolle inrichting tot culinaire hoogstandjes. Naast de musical artiesten kun je genieten van nog veel meer muziek. De “Music Walk” aan boord biedt een indrukwekkende muzikale ervaring op zee. Een avondwandeling over dit pad neemt je mee langs 4 verschillende muziekgenres, waaronder de “Rolling Stones”. In de “World Stage”, een innovatief theater met een gigantische LED-wand, kun je alle spectaculaire shows van de artiesten ervaren.

Meer weten over de Rotterdam? Lees het in deze blog De Rotterdam van Holland America Line

Musical Cruise 2025

Na deze onvergetelijke editie van 2024 staat alweer de zesde editie van de Musical Cruise in 2025 op het programma. Stanley Burleson zal samen met Brigitte Heitzer, het getalenteerde ensemble én een nog aan te kondigen musicalster ook dit jaar weer voor een week vol entertainment zorgen. Op 21 juni 2025 vertrekt de Rotterdam van Holland America Line vanuit Rotterdam naar Noorwegen en de Shetland Eilanden. Dit feest mag je absoluut niet missen, bekijk daarom alle informatie over de Musical Cruise 2025 hier: