Celestial Cruises: natuurverschijnselen met Holland America Line

Beeld je in, je bent aan boord van een onbezorgde cruise met Holland America Line langs prachtige bestemmingen. Aan boord geniet je niet alleen van culinaire hoogstandjes, het beste entertainment en een comfortabele hut, maar je maakt ook nog eens bijzondere natuurverschijnselen mee. Lees meer over de Celestial Cruises en maak natuurverschijnselen mee met Holland America Line.

Noorderlicht cruises

Een van de meest bijzondere natuurverschijnselen om te zien, het Noorderlicht. Het Noorderlicht, ook wel Aurora Borealis genoemd, is een natuurfenomeen dat vaak te zien is in de poolgebieden. Het ontstaat wanneer geladen deeltjes van de zon botsen met zuurstof- en stikstofatomen. Deze botsingen leiden tot lichtgevende effecten die variëren van groen, paars, roze tot rood. Reis af naar de stad van het Noorderlicht, Alta. Het schip heeft op deze prachtige bestemming zelfs een overnight. Zo heb je nog meer kans om het Noorderlicht te aanschouwen. Daarnaast kun je ook de spectaculaire fjorden en afgelegen havens van Noorwegen ontdekken tijdens deze cruises aan boord van de Rotterdam of de Nieuw Statendam.

Bekijk deze Noorderlicht cruises:

Zonsverduistering

Een niet veel voorkomend fenomeen, een totale zonsverduistering te zien vanaf het dek van de Nieuw Statendam. Een zonsverduistering treedt op wanneer de maan tussen de aarde en de zon komt te staan, waardoor het zonlicht tijdelijk wordt geblokkeerd. Dit gebeurt alleen tijdens een nieuwe maan, wanneer de zon, maan en aarde op één lijn staan. Er zijn drie soorten zonsverduisteringen: totaal, gedeeltelijk en ringvormig. Op 12 augustus 2026 vindt de volgende totale zonsverduistering plaats.

Verken tijdens deze cruise de kristalheldere fjorden van IJsland en de schoonheid van Groenland. Geniet daarnaast van historische charme tijdens een overnachting in Edinburgh. Deze 29-daagse cruise is er een om nooit te vergeten!

Bekijk deze cruise met zonsverduistering bij de Noordkaap:

Of ervaar de totale zonsverduistering aan de Spaanse kust op het dek van de Oosterdam. Deze 14-daagse cruise van Lissabon naar Athene doet verschillende highlights van de Middellandse Zee aan zoals Rome, Corsica en Montenegro. Daarnaast kun je genieten van een overnight in de bruisende stad Barcelona zodat je deze in alle rust kunt ontdekken.

Bekijk deze cruise met zonsverduistering langs de Middellandse Zee:

Zomerzonnewende

Beleef de magie van de middernachtzon tijdens een cruise door de Noordkaap tijdens de zomerzonnewende. De langste dag van het jaar vier je op 21 juni 2026 samen met Holland America Line, waarbij de zon niet onder zal gaan. In veel culturen is de zomerzonnewende een tijd van viering. In landen zoals Zweden en Noorwegen wordt midzomer (Midsommar) gevierd met dansen rond een meiboom, zang en feesten. Ontdek daarnaast bestemmingen in Noorwegen als Eidfjord, Måløy en Tromsø tijdens deze unieke zomercruise.

Bekijk deze cruise met zomerzonnewende bij de Noordkaap:

Celestial Cruises van Holland America Line

Een cruise met Holland America Line is nog onvergetelijker in combinatie met deze prachtige natuurverschijnselen. Beleef prachtige momenten aan boord, dineer samen met vrienden en familie, geniet van hoogstaande entertainment en ontdek bijzondere bestemmingen. Bekijk hier de Celestial Cruises met bijzondere natuurverschijnselen van Holland America Line.